serial
Hartmann
۰٫۸۸
sampling – WCS
parallel
Kolisch
۱٫۲۸
sampling – LFT
parallel
Kolisch
۱٫۱۳
sampling – random
parallel
Kolisch
۱٫۲۲
GA – problem space
mod. Par.
Leon, Ramamoorthy
۱٫۵۹
ASO
serial
Our Research
۰٫۳۶
۴-۴-۲)مسائل با ۶۰ فعالیت
برای مسائل سری ۶۰ فعالیت، ۴۸۰ مساله نمونه در سایت PSBLIB آورده شده است. برای ۴۳۱ مساله از ۴۸۰ مساله موجود با برابر شدن کران پایین بدست آمده با کران بالای بدست آمده از الگوریتمهای فراابتکاری، بهینگی اثبات شده است. برای باقی مسائل کران پایین و بهترین کران بالای بدست آمده از الگوریتمهای فراابتکاری در دو فایل j60lb.sm و j60hrs.sm آورده شده اند.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
الگوریتم ASO طراحی شده در این تحقیق برای هر ۴۸۰ پروژه موجود در سایت PSBLIB اجرا شده و نتایج آن در فهرست ۲ آمدهاند. در ۳۲۳ مورد از ۴۳۱ مورد که جواب بهینه مسائل برای آنها ثابت شده، الگوریتم طراحی شده به جواب بهینه رسیده است. درصد خطا برای هر جواب از معادله بدست می آید و با میانگین گرفتن از آنها، به طور متوسط هر جواب از کران پایین بدست آمده %۸۸/۱ اختلاف دارد.
همانطور که در بخش قبل گفته شد، کولیش و هارتمن(۲۰۰۶)، در مقاله خود نتایج اجرای الگوریتمهای مختلفی را برای سری ۳۰، ۶۰ و ۱۲۰ فعالیت آوردهاند. در بخش قبل از نتایج مربوط به سری ۳۰ فعالیت، برای مقایسه الگوریتم ASO طراحی شده باالگوریتمهای گذشته استفاده شد. درصد خطا در مقاله کولیش و هارتمن(۲۰۰۶)، برای مسائل با ۳۰ فعالیت که جواب بهینه همه مسائل موجود میباشد از معادله بدست آمده است. برای سری ۶۰ و ۱۲۰ فعالیت درصد خطا از معادله بدست آمده است. اما نکتهای که در اینجا وجود دارد، این است که کران پایین بدست آمده در معادله بالا، کران پایینی بوده است که تا سال ۲۰۰۵ بدست آمده بود. با توسعه روشهای بدست آوردن کرانهای پایین در سالهای اخیر، کران پایین مسائل RSPSP نیز بهبود قابل توجهای یافتهاند. بنابراین برای مقایسه عادلانه بین الگوریتمها باید کران پایین استفاده شده برای الگوریتمها در تمامی آنها یکسان باشد اما متاسفانه در مقالات بررسی شده، تنها درصد خطا با توجه به کران پایین موجود و بدون ذکر آن تا آن زمان، آمده است. نتایج مربوط به مسائل سری ۶۰ فعالیتی که در مقاله کولیش و هارتمن(۲۰۰۶) آمده است در آورده شده است. همانطور که مشاهده می شود بهترین درصد میانگین انحراف از کران پایین برابر %۷۱/۱۰ است که با درصد میانگین انحراف بدست آمده در این تحقیق که %۸۸/۱ است، اختلاف زیادی داردومابه بهترین نتیجه رسیده ایم که نشان دهنده کارایی بالای الگوریتم بهینه سازی جامعه نامنظم است.
جدول ۴-۹ : درصد میانگین انحراف از کران پایین بدست آمده تا سال ۲۰۰۶ برای سری ۶۰ فعالیت
الگوریتم
SGS
منبع
درصد خطا