اداره کل آموزش و پرورش
۱۳۵
n1=65.83
اداره آموزش و پرورش منطقه ۱
۱۴۴
n2=70.21
اداره آموزش و پرورش منطقه ۲
۱۲۳
n3=59.76
تعدادکل
۴۰۲
NT=195.98
ماخذ: اداره امور اداری آموزش و پرورش کل استان هرمزگان
حجم نمونه در هریک از گروه ها با بهره گرفتن از فرمول کوکران محاسبه شده که در جدول (۳-۱) نشان داده شده است. از طریق روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی نمونه انتخاب شد، به این صورت که ابتدا برای بدست آوردن حجم نمونه ابتدا طبق فرمول های زیر تعداد هر گروه در جامعه آماری بر تعداد کل تقسیم و عدد به دست آمده را در تعداد نمونه ضرب کرده و به این ترتیب تعداد هر گروه از نمونه در کل تعداد نمونه تعیین می شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۵- ابزار جمع آوری داده ها
برای جمع آوری داده ها به ابزار های گوناگونی نیاز هست. نوع این ابزار تابع عوامل گوناگونی از جمله ماهیت و روش تحقیق است، که با رعایت نکات لازم این ابزار، زمینه های افزایش اعتبار تحقیق را فراهم می آورد ( خاکی، ۱۳۸۹).
در این پژوهش ابتدا به منظور بررسی پیشینه تحقیق و مطالعات انجام شده مرتبط با موضوع پژوهش، هم از منابع کتابخانه ای و هم میدانی استفاده خواهد شد. از این طریق می توان داده های مورد نیاز را از اسناد و مدارک دسته اول، مقاله ها، کتب و منابع اینترنتی به دست خواهد آمد. سپس به منظور گردآوری داده ها از نمونه مورد مطالعه، یعنی کارکنان ادارات آموزش و پرورش شهرستان بندرعباس از روش میدانی استفاده خواهد شد.
ابزارشامل:
-پرسشنامه اطلاعات شخصی که حاوی سوالات اطلاعات فردی مثل : سن، تحصیلات، وضعیت تاهل، سابقه کار و…می باشد، در مجموع دارای ۴ سوال است و محقق ساخته می باشد.
– رفتار شهروندی:
برای سنجش این متغیر از پرسشنامه ای ۱۵ گویه ای که بر طبق نظریه اورگان تنظیم شده است، و ابعاد آن شامل( نوع دوستی، وجدان، جوانمردی، رفتار مدنی، ادب و ملاحظه) می باشد. در طیف لیکرت پنج درجه ای به صورت (کاملا مخالفم،۱؛ مخالفم،۲؛ نه موافقم نه مخالف،۳؛موافقم،۴؛ کاملا موافقم؛۵) نمره گذاری شده است. این پرسشنامه با بهره گیری از نظر استادان، و با مطالعه آزمایشی روی ۳۰ نفر از معلمان تربیت بدنی شهر مشهد پایایی درونی پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی با بهره گرفتن از آزمون آلفای کرونباخ ۷۶/۰ بدست آمده است.
– خلاقیت سازمانی:
برای سنجش خلاقیت از، پرسشنامه ۳۰ سوالی، که توسط « رندسیپ» ابداع و در سال ۱۹۷۹ در مجله کارکنان به چاپ رسیده است . ایوانسیوچ و ماتسون[۶۶] در کتاب مدیریت و رفتار سازمانی در فصلی بنام «تصمیم گیری» پرسشنامه خلاقیت رندسیپ را به عنوان ابزاری کامل برای سنجش خلاقیت کارکنان در سازمانهای آموزشی گزارش کرده اند . این پرسش نامه شکل کوتاه شده، پرسشنامه ای که شامل ۵۰ سوال بود که هر سوال به صورت مقیاس پنج ارزشی لیکرت درجه بندی شده است. قهرمان تبریزی و همکاران (۱۳۸۴) طی یک مطالعه مقدماتی برای آزمون روایی آن از ضریب بازآزمایی استفاده کرده اند که ۹۲/۰ به دست آمده است . و برای ضرییب پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده کرده اند که ۷۲/۰ بدست آورده اند.
– تسهیم دانش:
این متغیر توسط پرسشنامه ای ۲۱ سوالی که براساس مدل نانسی دیکسون ساخته شده است. تسهیم دانش را در پنج بعد بررسی می کند که عبارتند از: خبره، استراتژیک، پنهان، آشکار و سریالی می باشند. در طیف لیکرت پنج گزینه های که عبارتند از: کاملا مناسب=۵، مناسب=۴، تا حدی مناسب=۳، نا مناسب=۲، کاملا نامناسب=۱ که به ترتیب با ارزش های ۵،۴،۳،۲،۱ نمره گذاری گردیده است، که در مجموع نمره ای که از سؤال ها بدست می آید؛ نمره متغیر (تسهیم دانش) را نشان می دهد. روایی وپایایی این پرسشنامه توسط سرداری پور و منتظری(۱۳۹۲)، در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان ۷۵% و ۸۵٫۳% گزارش شده است.
جدول ۳-۱٫ محتوای پرسشنامه تسهیم دانش
متغیر های مورد بررسی
تعداد سؤالات
شماره سؤالات
انتقال سریالی
۵