ﻣﺴأله دﻳﮕﺮی ﻛﻪ ﺑﺎﻳﺪ ﻣﻮرد ﺗﻮﺟﻪ ﻗﺮار ﮔﻴﺮد اﻳﻦ اﺳﺖ ﻛﻪ DG ﻣﻲﺑﺎﻳﺴﺖ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﻻزم ﺑﺮای ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺑﺎر درون ﺟﺰﻳﺮه را ﻧﻴﺰ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ [۲۳]. شکل ۲‑۱ نحوه ایجاد یک جزیره عمدی را به هنگام وقوع خطا در یک شبکه توزیع نمونه نشان میدهد.
شکل ۲‑۱: دیاگرام تک خطی شبکه توزیع همراه با ایجاد یک جزیره عمدی.
علاوه بر حالت تشکیل جزیره عمدی، کلیدهای جداکننده قادر هستند با جداسازی ناحیه معیوب و اتصال مجدد دستهای از بارها به شبکه اصلی، به بهبود قابلیت اطمینان کمک کنند.
نحوه ارزیابی شاخص قابلیت اطمینان
اساسِ همه روشهای ارزیابی قابلیت اطمینان شبکه توزیع بر دو روش اصلی تحلیلی و شبیهسازی استوار است. روشهای تحلیلی، سیستم را به وسیله یک مدل ریاضی نمایش میدهند و از این مدل شاخصهای قابلیت اطمینان از طریق حل عددی مستقیم بدست میآید. روش مارکوف[۸]، مد خطا و آنالیز اثر آن (FMEA)[9]، روش حداقل کاتست[۱۰] و روش آنالیز درخت حوادث[۱۱] نمونههایی از روشهای تحلیلی هستند. روشهای شبیهسازی، شاخصهای قابلیت اطمینان را به وسیله شبیهسازی فرایند واقعی و رفتار تصادفی سیستم تعیین میکنند. مهمترین روش شبیه سازی، روش شبیه سازی مونت کارلو[۱۲] میباشد [۴۰].
نتایج ارزیابی قابلیت اطمینان شبکه توزیع در قالب شاخصهای بار و کل سیستم ارائه میشود. در اینجا برای آشنایی با انواع شاخصهای قابلیت اطمینان به تعدادی از این شاخصها که در تحقیقات مختلف مورد استفاده قرار گرفتهاند اشاره میشود [۲۴، ۴۱]. شاخصهای قابلیت اطمینان بار عبارتند از:
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
نرخ عیب متوسط در بار i:
(۲‑۴)
که در آن:
: نرخ عیب متوسط در عنصر j ام
: تعداد کل عناصری است که عیب آنها سبب خاموشی بار i ام میشود.
مدت خاموشی متوسط سالانه بار i:
(۲‑۵)
که در آن:
: متوسط مدت خطا در بار i ام به علت وقوع عیب در عنصر j ام میباشد.
: نرخ عیب متوسط در عنصر j ام
: تعداد کل عناصری است که عیب آنها سبب خاموشی بار i ام میشود.
متوسط زمان خاموشی در بار i:
(۲‑۶)
که در آن:
: مدت خاموشی متوسط سالانه بار i ام
: نرخ عیب متوسط بار i ام
شاخص انرژی تأمین نشده[۱۳] بار i:
(۲‑۷)