-
- احتمال عدم همکاری باشگاه در ارائه اطلاعات مورد نیاز میتواند اجرای تحقیق را با مشکل مواجه سازد.
-
- روندهای اداری در زمینه جمع آوری اطلاعات باعث طولانی تر شدن پژوهش خواهد شد.
-
- عدم انجام تحقیقی مشابه در کشور باعث محدودیت در گردآوری پیشینه تحقیق داخلی و همچنین برخی اطلاعات ضروری خواهد بود.
-
- در زمینه مبانی نظری نیز به دلیل محدود بودن منابع موجود در این حوزه با محدودیت هایی در زمینه گردآوری مطالب روبرو خواهیم بود.
- احتمال عدم همکاری از جانب نخبگان ورزشی و دانشگاهی جهت پاسخگویی به پرسشنامهها به دلیل مشغله کاری متصور است .
۱-۱۶- زمان بندی اجرای طرح:
جدول ۱-۱ زمان بندی اجرای طرح را نشان میدهد .
جدول ۱-۱- زمان بندی اجرای طرح
ردیف
شرح خدمات
ماه
مقاطع ارائه گزارش کار
۱
۲
۳
۴
۵
۶
۷
۸
۹
۱۰
۱۱
۱۲
۱
تمهید مقدمات تحقیق
۲
تدوین مبانی نظری و پیشینه تحقیق (تدوین فصل دوم پایان نامه)
۳
گردآوری داده ها (تدوین فصل سوم پایان نامه)
۴
تجزیه و تحلیل داده ها (تدوین فصل چهارم پایان نامه)
۵
تدوین فصول اول و پنجم پایان نامه شامل: کلیات، خلاصه، نتیجه گیری و پیشنهاد)
۶
ارائه ویرایش اول پایان نامه و اخذ مجوز دفاع از پایان نامه
۷
دفاع از پایان نامه، انجام اصلاحات مورد نظر داوران، صحافی پایان نامه.
فصل دوم
مبانی نظری
فصل دوم : مبانی نظری
۲-۱-مقدمه :
در این بخش به مرور ادبیات علمی می پردازیم. در ابتدا ارتباط تربیت بدنی و ورزش با سایر علوم و عوامل مهم و اثرگذار در یک ورزشکار تربیت شده جسمانی ، مورد بررسی قرار میگیرد. در مرحله بعد انواع شاخص ها در انتخاب بازیکنان فوتبال در دو دسته کلی شاخص های ورزشی و مالی توصیف می شود . در ادامه تصمیم گیری های چند معیاره و روش های متداول آن بررسی شده و نظریه فازی نیز شرح داده می شود .در پایان این فصل بیشینه داخلی و خارجی تحقیق بیان میگردد.
۲-۱-۱- نگرش سیستمی در مطالعات اصول و مبانی ورزش :
نظریه سیستم ها به مفهوم عام آن، از جدیدترین دیدگاه های بشری است که به دنبال منطق ارسطویی و منطق تجربی، تحت عنوان منطق سیستمی ارائه شده است. نگرش سیستمی کل نگری در مقابل نگرش تجزیه گرایی نسبت به پدیدههای اجتماعی مطرح شده است. نگرش تجزیه گرایی به دنبال شناخت پدیده ها، از طریق تجزیه کل به اجزاء، شناخت خصایص و مشخصات آن ها بوده است. و حال آنکه نگرش سیستمی، یا روش کل نگری، به کل هر پدیده عنایت دارد. لذا روش سیستمی، یک روش شناخت و تحلیل پدیده ها به صورتی کل نگر، گسترده نگر و عنایت نگر است (رضائیان، ۱۳۷۶)
اخیراً در تحلیل ورزش و برنامه های مرتبط به آن از نظریه سیستمی بهره فراوان گرفته شده است. تفکر سیستمی، بر تغییر نگرش مبتنی بر تفکر علوم به حوزه های تخصصی و ریز، به نگرش مبتنی بر ترکیب یافته های رشتههای گوناگون علمی، تأکید دارد. نگرش سیستمی عمدتاً به دنبال این موضوعات است :
۱) انتقال یافته های یک حوزه علمی به حوزه های دیگر، از طریق بررسی و مطالعه شباهت ها و میزان همانندی مفاهیم، قوانین و مدل های مورد استفاده در رشتههای مختلف علمی.
۲) تشویق به ایجاد و طراحی مدل های نظری، در حوزه هایی که فاقد تعداد کافی مدل هستند.
۳) به حداقل رساندن تکرار و دوباره کاری در مطالعات و تلاش های نظری، در حوزه های علمی گوناگون.
۴) ایجاد وحدت و هماهنگی در میان علوم مختلف از طریق افزایش و بهبود ارتباطات میان متخصصان علوم گوناگون .
استفاده از نگرش سیستمی در مطالعات ورزشی برای همه دست اندرکاران ورزش کاربرد فراوان دارد زیرا ورزش ماهیتاً به عنوان یک علم مجرد دانشگاهی مانند فیزیک یا شیمی یا روان شناسی مطالعه نمی شود بلکه پدیده ایست بین رشته ای که در میان علوم مختلف رشد کردهاست.
۲-۱-۲- ورزش به عنوان یکی از اجزای سیستم اجتماعی :
تربیت بدنی و ورزش به عنوان یک پدیده اجتماعی فراگیر، با بسیاری از مظاهر زندگی اجتماعی افراد جامعه ارتباط بسیار نزدیک دارد. ورزش با پدیده ها و نهادهایی همچون خانواده، مذهب، اقتصاد، آموزش و پرورش، فراغت، سیاست، حقوق، فرهنگ، هنر، رسانه های جمعی و بهداشت و… ارتباط داشته و در تعامل با آن ها است (نادریان، ۱۳۸۴) اگرچه مطالعه و بررسی پیرامون چگونگی و نحوه ارتباط، همچنین میزان تأثیرپذیری و یا اثرگذاری پدیده ورزش و تربیت بدنی با سایر پدیده ها و نهادهای اجتماعی قابل بررسی و تأمل میباشد. اما شکل ۲-۱- نشان دهنده ارتباط دو سویه تربیت بدنی و ورزش با برخی از مظاهر و پدیدههای مهم زندگی اجتماعی میباشد: متخصصان معتقدند زندگی جمعی و آثار و نتایج حاصل از کارکرد همه پدیدههای اجتماعی (اعم از فرهنگی – اقتصادی – سیاسی و غیره) است که هر یک به نحوی در افکار و رفتارهای افراد تأثیر میگذارد و نحوه ارتباطات اجتماعی را مشخص میسازد.
شکل ۲-۱- ارتباط تربیت بدنی و ورزش با سایر پدیدههای اجتماعی
تحلیل مسائل و موضوعات مربوط به ورزش در همه جنبه ها و ابعاد آن بدون در نظر گرفتن سایر عوامل و متغیرهای مهم اجتماعی امکانپذیر نیست. گستردگی و تنوع فعالیت های ورزشی در جامعه به گونه ای است که در تحلیل آن می بایست به سایر نهادهای اجتماعی مثل مذهب، اقتصاد، فرهنگ، آموزش و پرورش، سیاست، هنر، خانواده و سایر پدیدههای اجتماعی اثرگذار نیز توجه نمود. اگرچه امروزه ورزش به عنوان یک نهاد مستقل اجتماعی محسوب میگردد و دارای کارکرد اجتماعی میباشد، اما در درون یک جامعه این نهاد خود به عنوان یک زیر مجموعه تلقی میگردد. جامعه ای که به طور مداوم تغییر میکند و همه پدیده ها به نحوی در تعامل و ارتباط با یکدیگر میباشند. به عنوان مثال نتایج برخی از مطالعات و تحقیقات نشان میدهد که توسعه و پیشرفت ورزش به ویژه ورزش های تفریحی و پرورشی با توسعه اقتصادی و رفاه اجتماعی عمومی جامعه ارتباط خطی مستقیم دارد (ریتزر، ۱۳۷۷)