۲۱
مواد دارویی
۲۰
۲۲
خودرو و قطعات
۲۴
جمع
۱۴۴
۳ -۶ فرضیههای تحقیق
در هر تحقیقی، محقق پس از بررسی تجارب مقدماتی درباره جوابهای ممکن و سرانجام پس از مشاهده پدیدههای مربوط ممکن است برای مسئله مورد نظر یک جواب موقتی تدوین کند. این جواب موقتی که فرضیه نامیده میشود، ممکن است یک حدس مبهم و یا یک جواب بالقوه مستدل باشد. به بیان دیگر، فرضیه یک بیان مبتنی بر حدس یا پیشنهاد موقتی درباره رابطه بین دو متغیر و در واقع همان چیزی است که پژوهشگر بدنبال آن است؛ بنابراین میتوان گفت که فرضیه حدسی است زیرکانه و علمی درباره پیامد پژوهش و در حقیقت پیشنویس قانون علمی و معمولاً همان حکمی است که مقدم بر کاوش علمی است. (هومن، ۱۳۷۳) با توجه به مسئله تحقیق و بر مبنای مبانی نظری و پیشینه تحقیق، فرضیههای تحقیق که از تحقیق احمد الدهماری و کو نور اسحاق اسماعیل(۲۰۱۳) اقتباس شده است، به شرح ذیل میباشند.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
فرضیه اول:
مازاد جریان نقدی آزاد با پیشبینی سود شرکتها رابطه مستقیم و معناداری دارد.
فرضیه دوم:
مکانیسمهای حاکمیت شرکتی با پیشبینی سود شرکتها رابطه معکوس و معناداری دارد.
فرضیه سوم
اندازهی شرکت با قابلیت پیشبینی سود رابطه مستقیم و معناداری دارد.
۳ – ۷ متغیرهای تحقیق و نحوه اندازهگیری آنها
متغیر وابسته متغیری است که تغییرات آن تحت تأثیر متغیر مستقل قرار میگیرد. متغیر وابسته این تحقیق سود شرکت میباشد که از طریق جریان نقد آزاد، حاکمیت شرکتی و اندازه شرکت اندازهگیری میشود و متغیرهای مستقل تحقیق میباشند .
جدول (۳-۳) نحوه اندازهگیری متغیرهای تحقیق
متغیر
شاخص
نماد
متغیرهای مستقل
درآمد خالص
درآمد خالص قبل از اقلام غیرمترقبه
EARN
مازاد جریان نقد آزاد
INC
درآمد عملیاتی قبل از کاهش ارزش شرکت
SFCF