۳۳-اغلب وقتی که در جمعی هستم به من تذکر میدهند، در مورد افرادی که ممکن است همان اطراف باشند، صحبت نکنم.۳۴- طرز برخورد و صحبت کردن من با دوستانم و با خانواده ام کاملاً متفاوت است.۳۵- من با غریبه ها و همچنین در موقعیت های تازه و جدید رفتار خوبی از خودم نشان می دهم.
آخرین سبک هیجانی «توجه[۱۰۳]» است که معمولاً از اجزای تشکیل دهنده هیجان شمرده نمی شود. اما توجه و هیجان، ارتباط تنگاتنگی دارند. محرک های هیجانی به طور طبیعی ما را جذب میکنند. شخصی که حواس پرت است، بیشتر توسط محرک های هیجانی محیط جذب می شود و شخصی که تمرکز بیشتری دارد، میتواند در برابر آن ها مقاومت کند و به طور ارادی توجه خود را متمرکز کند (دیویدسون، ۲۰۱۳).
۳-۴-۶٫ سؤالات مربوط به بعد توجه
۳۶- من می توانم در یک محیط پر سر و صدا تمرکزم را حفظ کنم.
۳۷- زمانی که من در محیطی قرار دارم که اتفاقات زیادی در اطرافم در جریان است، و تعداد زیادی محرک حسی در اطرافم وجود دارد، مانند زمانی که در یک مهمانی یا یک فرودگاه هستم، می توانم جلوی غرق شدن خودم را در دریایی از فکر به چیزهایی که اطرافم اتفاق می افتد ، بگیرم.
۳۸-اگر تصمیم بگیرم حواسم را متمرکز بر انجام کار خاصی بکنم، اکثر اوقات می توانم تمرکزم را روی آن موضوع حفظ کنم.
۳۹-زمانی که برای چند دقیقه آرام می نشینم متوجه می شوم که در دریایی از افکار غرق شده ام و یک رشته فکری را دنبال می کنم در حالی که اغلب نمی دانم این افکار از کجا آغاز شده اند.
۴۰-اگر یک اتفاق غیر منتظره حواس مرا پرت کند ، دوباره می توانم روی کاری که انجام می دادم ،تمرکز کنم.
۴۱-وقتی برای فکر کردن به یک امر واحد به تمام تمرکزم به طور کامل نیاز دارم، سعی می کنم در آرام ترین محیطی که پیدا می کنم به کارم بپردازم.
۴۲-اغلب حواس من توسط محرک ها و اتفاقاتی که در محیط اطرافم می افتد پرت می شود و رها شدن از این وضع برایم سخت است.
۴۲-اغلب حواس من توسط محرک ها و اتفاقاتی که در محیط اطرافم می افتد پرت می شود و رها شدن از این وضع برایم سخت است.
۳-۵٫ روش نمره گذاری
شیوه نمره گذاری پرسشنامه سبک های هیجانی به این ترتیب است که هر عبارت شامل چهار گزینه میباشد که به صورت طیف لیکرت از ۱ تا ۴ نمره گذاری شده اند و پاسخ دهنده باید گزینه ای را که نمایانگر شخصیت و ویژگی های رفتاری کنونی وی است را انتخاب کند.
۳-۶٫ روش اجرا و جمع آوری داده ها
پس از آنکه نمونه مورد نظر انتخاب شد، پرسشنامه محقق ساخته روی ۳۰۰ نفر از دانشجویان دختر و پسر دانشگاه علامه طباطبایی اجرا شد. این اجرا به صورت فردی بود. به منظور کاستن از حالت دفاعی و بازداری در پاسخگویی به سؤالات، نام و نام خانوادگی پاسخ دهندگان را مطالبه نکردیم. همچنین به پاسخ دهندگان یادآوری شد که باید گزینه ای را انتخاب کنند صفات و ویژگی های شخصیتی و رفتاری آن ها را به خوبی نمایان سازد. در اجرای پرسشنامه محدودیت زمانی وجود نداشت و پاسخ دهندگان می توانستند هر قدر که صلاح می دیدند روی پاسخ دادن به سؤالات وقت صرف کنند.
۳-۷٫ روش تجزیه و تحلیل داده ها
در این پژوهش جهت تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده و پاسخگویی به سؤالات پژوهش از روش های زیر استفاده شده است:
-
- جدول توزیع فراوانی جهت سازماندهی داده ها و توصیف نمرات خام
-
- استفاده از شاخص های آمار توصیفی (همچون میانگین و انحراف معیار) جهت تعیین ویژگیهای آماری نمونه و نمرات پاسخ دهندگان در هر یک از عاملها
-
- استفاده از ضریب آلفای کرونباخ جهت محاسبه همسانی درونی عاملها
-
- استفاده از روش تحلیل عامل اکتشافی و چرخش عاملها به روش واریماکس برای بررسی روایی سازه ای پرسشنامه محقق ساخته
-
- استفاده از روش تحلیل عاملی تأییدی مرتبه اول و دوم جهت بررسی اعتبار و تأیید عوامل به دست آمده
- استفاده از آزمون t دو گروه مستقل برای مقایسه نمرات دختران و پسران در عوامل مختلف پرسشنامه محقق ساخته
فصل چهارم:
تجزیه و تحلیل داده ها
در این فصل با تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از طریق پاسخ نامه های پرسشنامه سبک های هیجانی نمونه افراد شرکت کننده در پژوهش، به تجزیه و تحلیل سؤالات پژوهش میپردازیم که دارای اهمیت ویژه ای در نتیجهگیری از پژوهش است. بدین منظور ابتدا پایایی آزمون مورد بررسی قرار میگیرد. جهت بررسی روایی آزمون از تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی استفاده خواهد شد. ضمناً از آمار توصیفی شامل جداول توزیع فراوانی و نمودارهای مختلف، جهت بررسی متغیرهای جمعیت شناختی در نمونه آماری استفاده شده است.
۴-۱٫ متغیرهای جمعیت شناختی
در هر پژوهشی آمار توصیفی و بررسی متغیرهای جمعیتشناختی یکی از بخشهای مهم آن فرایند محسوب میشود که در جای خود از اهمیت قابل ملاحظهای برخوردار است، لذا تحلیل این بخش از داده ها نیز در فرایند پژوهش مفید و مؤثر خواهد بود.
۴-۱-۱٫ جنسیت
جدول۴-۱٫ توزیع فراوانی نمونه مورد مطالعه به تفکیک جنسیت
شاخص آماری
جنسیت
فراوانی
درصد
زن
۱۱۹
۱/۵۱
مرد
۱۱۴
۹/۴۸
مجموع کل
۲۳۳
۱۰۰
نمودار۴-۱٫ توزیع فراوانی نمونه مورد مطالعه به تفکیک جنسیت
مطابق با جدول(۴-۲) و نمودار(۴-۱) ۱/۵۱ % (۱۱۹نفر) از نمونه آماری را زنان و ۹/۴۸ % (۱۱۴نفر) را نیز مردان به خود اختصاص دادهاند.
۴-۱-۲٫ سن
جدول۴-۲٫ توزیع فراوانی نمونه مورد مطالعه به تفکیک سن
شاخص آماری
سن
فراوانی
درصد
۱۸ تا ۲۴ سال
۱۵۷
۴/۶۷
۲۵ الی ۳۰ سال
۷۰
۳۰
بالای ۳۰ سال
۶
۶/۲
مجموع کل
۲۳۳
۱۰۰
نمودار۴-۲٫ توزیع فراوانی نمونه مورد مطالعه به تفکیک سن
مطابق با جدول(۴-۲) و نمودار (۴-۲) بیشترین فراوانی برای افراد بین ۱۸ تا ۲۴ سال سن با ۷/۶۴ % (۱۵۷ نفر)، و کمترین فراوانی برای افراد بالای ۳۰ سال با ۶/۲% (۶ نفر) است.
۴-۱-۳٫ مقطع تحصیلی
جدول۴-۳٫ توزیع فراوانی نمونه مورد مطالعه به تفکیک مقطع تحصیلی
شاخص آماری
مقطع تحصیلی
فراوانی
درصد
کارشناسی
۱۰۴
۶/۴۴
کارشناسی ارشد
۱۲۱
۹/۵۱
دکتری
۸
۴/۳
مجموع کل
۲۳۳
۱۰۰
نمودار۴-۳٫ توزیع فراوانی نمونه مورد مطالعه به تفکیک مقطع تحصیلی
مطابق با جدول(۴-۳) و نمودار (۴-۳) بیشترین فراوانی برای افراد مقطع کارشناسی ارشد با ۹/۵۱% (۱۲۱ نفر)، و کمترین فراوانی برای افراد مقطع دکتری با ۶/۲ % (۶ نفر) است.
۴-۲٫ بررسی سؤالات پژوهش
۴-۲-۱٫ سؤال اول : آیا پرسشنامه سبک های هیجانی محقق ساخته از همسانی درونی و پایایی قابل قبولی برخوردار است؟